Mobili stovykla Vyžuonos 2012

Birželio 30 dieną Vyžuonose prasidėjo mobili jaunųjų šaulių ir moksleivių stovykla. Į ją susirinko 79 stovyklautojai iš Anykščių, Utenos, Zarasų,  Molėtų rajonų, Visagino ir Vilniaus.

IMG_3952

Visą stovyklavimo laiką lydėjo netikėtumai.Tai lijo lietus, tai kepino saulė. Džiugino tik tai, kad uraganas taip smarkiai nusiaubęs Uteną, praūžė pro šalį mus užpylęs tik smarkia liūtimi ir trumpam sustabdęs numatytą veiklą stovykloje. Bet stovykloje jau vyko paskaitos apie LŠS ir LK, prasidėjo sporto varžybos tarp būrių.

IMG_3965

Jau pirmąją dieną stovyklautojus aplankė Greitosios pagalbos brigada. Ne, tikrai nieko nenutiko, tik vaikai turėjo galimybę susipažinti su įranga ir pirmosios pagalbos teikimu įvairiose gyvenimo situacijose.

IMG_3968

O vakare vyko susitikimas su dailininku Neriju Treiniu. Stovyklautojai atidžiai klausėsi dailininko, domėjosi darbais ir užpylė klausimais. Vėliau stovyklautojai džiaugėsi reta galimybe- paliesti Europos krepšinio čempionato medalį.

net ir vadovai neatsispyrė pagundai pasidžiaugti medaliu...

O vakare laukė būrių prisistatymai...

P.Saladžiaus gimtinėje...

Sekmadienio rytas prasidėjo Šv.. Mišiomis Vyžuonų bažnyčioje. Po Mišių  vaikus lankė tėveliai, apžiūrėjo jų gyvenimo sąlygas, stebėjo, ką vaikai išmoko vos per vieną dieną. Po pietų prasidėjusi smarki liūtis patvindė palapinę ir trumpam sustabdė veiklą, bet tik trumpam, nes  stovyklautojai persikėlė į šalia esančią mokyklą , kur vyko susitikimas ir viktorina apie Europą, kurią vedė Europe Direct direktorė Violeta Ginaitienė ir tęsė sportines varžybas.

Pirmadienį stovyklautojus stebino pasieniečių šuniukai, antradienį džiaugėmės policijos parodomąją programa ir galimybe pasivažinėti policijos automobiliais, džiaugėmės sulaukę svečių : seimo nario Edmundo Pupinio su visa komanda ir dovanomis, Zarasų urėdo Rimanto Jurevičiaus, Utenos sveikatos biuro atstovės Inos Meidienės ir kitų. Jie ne tik džiaugėsi tokia veikla, įteikė stovyklautojams dovanų , bet ir sužaidė draugiškas kvadrato varžybas su stovyklautojų ir vadovų komandomis, išbandė akies ir rankos taiklumą šaudydami iš pneumatinio šautuvo. Trečiadienį - savo techniką pristatė ir gaisrą gesintio mokė ugniagesiai, o po pietų viktoriną vedė Utenos sveikatos biuro darbuotojos. Ketvirtadienį - visą dieną užsiėmimus vedė KASP atstovai. Iš ryto supažindinę su teoriją- po pietų visi stovyklautojai išbandė savo jėgas praktiškai- kariniame kliūčių ruože. O po vakarienės patys ištvermingiausi tęsė mokymus naktiniame išgyvenimo žygyje.

IMG_4495

IMG_4526

O kur dar žygio ir dainos konkursas, šauniausio stovyklautojo ir stovyklautojos rinkimai, Mindaugo karūnavimo dienos paminėjimas su vietos bendruomene, tautine giesme, Aurimo Rėzos atliekamomis savos kūrybos dainomis,  viktorinos ir žygiai po istorines Vyžuonų apylinkes, maudynės prie ežero, geri darbai Vyžuonų labui- miško valymas.

IMG_4540

Paskutinė dieną užbaigėme pradėtas sportines rungtis, susumavome rezultatus ir nuleidome stovyklos vėliavą- tikimės kad iki kitų metų...

IMG_4670

You are here Mobili stovykla Vyžuonos 2012