Aš myliu Lietuvą -2015

Plk. Prano Saladžiaus 9-ji šauliųrinktinė jau 5 metus organizavo akciją "AŠ myliu Lietuvą" Po Šv. Mišių Kristaus žengimo į dangų bažnyčioje, rinkomės į Utenio aikštę prie paminklo partizanams. Pagerbę tylos minute žuvusius už Lietuvos laisvę ir gavę dar vieną valstybinę  vėliavą iš Edmundo Pupinio (rajono savivaldybės narys, buvęs seimo narys, dovanojantis vėliavas kasmet vasario 16 dienai) uždegėme atminimo žvakutes.
Nuo Utenio aikštės žygiavome prie J.Basanavičiaus paminklo, kur jau skambėjo lietuviška muzika.  Čia šaulys istorijos mokytojas Valdas Šukevičius priminė Nepriklausomybės akto istoriją. Beklausant istorijos, pasirodė pirmieji bėgikai- 20 jaunų žmonių su valstybinėmis vėliavomis , simbolizuojantys 20 Nepriklausomybės akto signatarų išsirikiavo abipus J.Basanavičiaus paminklo. Perskaitę Lietuvos Nepriklausomybės aktą, sugiedoję tautinę giesmę, padėję gėles prie paminklo, pakvietėme jaunuosius šaulius ir piliečius priesaikų davimui. Plk. Prano Saladžiaus šaulių rinktinę Utenoje papildė 6 nariai.

Anykščiuose, po tradicinio vėliavos pakėlimo  šalia paminklo Laisvei, oficialių kalbų bei dainų, Jono Biliūno gatve nusidriekė šventinė eisena prie  Nepriklausomybės ąžuolo.
Kurkliuose tradiciškai pagerbtas Nepriklausomybės akto signataro Kairio atminimas. Šventė ir  kitų padalinių šauliai:Zarasuose, Salake, Dusetose, Visagine ir t.t.

You are here Aš myliu Lietuvą -2015