Lietuvai ir man

​Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-os rinktinės šauliai įsijungė į respublikinę​ pilietinę, ​prezidentės vasario 10 dieną pradėtą akciją "Lietuvai ir man" ir pradėjo pinti trispalves apyrankes.

1

Vakar nuvežėme į Nacionalinę Dailės galeriją Utenos 9-os kuopos jaunųjų šaulių nupintas 1075 trispalves apyrankes- net 455 apyrankes nupynė jaunosios šaulės Dominyka Sakalauskaitė ir Vanesa Venslovaitė, 245 į šį skaičių įdėjo Leliūnų pagrindinės mokyklos jaunieji šauliai ir moksleiviai, ženkliai prisidėjo Simona Eigėlytė, Rasa Malaiškaitė.  Aktyviausi apyrankių pynėjai Stasys, Paulius ir Tomas, bei jau išvardintos pynėjos ir turėjo garbės važiuoti į Nacionalinę dailės galeriją ir savo rankomis​ užrišti apyrankes ant Gediminaičių stulpų.

4

Kad į kelionę atrinkome tikrai pačius aktyviausius- patvirtinti galim drąsiai- kelionės metu nupynėme dar 75 apyrankes, dar virš 50 dailės galerijoje....P​indami apyrankes dailės galerijoje ir p​abendravę su Vilniaus  Karaliaus Mindaugo 10-os šaulių rinktinės jaunimu, Karo akademijos kariūnais ir kitais neabejingais  ir dalyvaujančiais akcijoje "Lietuvai ir man", keliavome po Vilnių - juk trispalvė apyrankė buvo bilietu į visus muziejus.

2

3
Pirmiausia (jaunimo sprendimu) aplankėme Genocido aukų muziejų, Gedimino pilį, aplankėme Vilniaus šaulių rinktinės štabą Vilniaus karininkų ramovėje,  mūsų rinktinės šaulio Danieliaus Drazdausko fotografijų parodą "Raudoni sapnai", užsukome pas Utenos 2-osuopos vadą besigydantį Santariškių ligoninėje ( mūsų šauliui ir palatos kaimynams linkėjome greičiau pasveikti- užrišome lietuviškos vėliavos spalvų apyrankes)

5