Zarasiškių mokymai persikėlė į gamtą

Zarasų šaulių 7-osios kuopos „Vytis“ jaunieji šauliai jau keletą mėnesių uoliai mokosi pradinių karinių teorinių žinių neformalaus vaikų švietimo Zarasų jaunųjų šaulių ugdymo programoje.

Jie susipažino su Lietuvos šaulių sąjungos istorija, rikiuotės statutu, karine taktika. Mokėsi žygiuoti, maskuotis, šaudyti. Atėjo laikas teorines žinias pritaikyti praktiškai.

Ankstyvą gruodžio 12-os dienos rytą, Antazavės šile, šalia buvusio Marimonto vandens malūno įvyko jaunųjų šaulių pratybos. Vadovaujami kuopos vado Algirdo Guogio, jaunieji šauliai praktiškai išbandė judėjimo, puolimo ir atsitraukimo būdus, maskuotės elementus, rengė pasalas.

Po pratybų sulaukėme svečių, Panevėžio A. Smetonos 5-osios rinktinės Obelių jaunųjų šaulių. Jie atvyko apžiūrėti Antazavės šile atstatytos partizanų žeminės. Apie ją ir ten vykusias partizanų kovas įdomiai pasakojo Zarasų rajono urėdas ir šaulys Rimantas Jurevičius. Visiems patiko palandžioti po atstatytą partizanų žeminę ir pagąsdinti vieniems kitus, juk žeminės viduje labai tamsu.

gimine 037

Pratybas ir žygį ir užbaigė laužas ir šauliška košė. Visi pratybų dalyviai ir svečiai liko patenkinti turiningai praleista diena gamtoje.

gimine 028

Zarasų šaulių 7-osios kuopos „Vytis“ neformaliojo ugdymo būrelio vadovė

Donata Vasiliauskaitė

You are here Zarasiškių mokymai persikėlė į gamtą