Pakopiniai mokymai- žiema mums nebaisi

Kai už lango 20-25 laipsniai šalčio- daugelis nekiša nosių iš kambario ir leidžia laiką bendraudami nuotoliniu būdu ar žiūrėdami televizorių. Jauniesiems šauliams šaltis nėra baisus, todėl dvidešimt jaunųjų šaulių pasidalijo į dvi grupes ir išvažiavo semtis žinių į skirtingas puses. III pakopos stovykla vyko Pabradės centriniame poligone, o IV pakopos stovykla Algirdo batalione Rūkloje. Gyventi šildomose palapinėse- iššūkis visiems.

Štai vienos stovyklautojos (vardas yra žinomas) mintys apie kursą:

"III pakopos kursas buvo įdomus ir buvo linksma. Juokingiausia tai, kad kariai išsigando šaktuko ir išvažiavo dideliu autobusu ten kur šilta. Na o mes šauliukai, pasijautėme pingvinais ir ir likom "Antarktidoj, keliavome į žygį ir nebijojom jokio šalčio. Vadinasi mes esam ištvermingesni už karius- o tai kelia motyvaciją. Tas kas nėjo į žygį- šlavė palapines. Šluotos nelabai šlavė- tad pakankamai gerai pasportavome ir pasimankštinome."

O kad buvo linksma- įrodo ir jaunimo dainos pritariant gitarai. Taip kad norint mokytis - jokios gamtinės kliūtys nebaisios.

You are here Pakopiniai mokymai- žiema mums nebaisi