Miškasodis 2016

Praėjusį šeštadienį, balandžio 16 dieną, visoje Lietuvoje vyko visuotinė talka – nacionalinis miškasodis, kurio metu šalies gyventojai buvo kviečiami sodinti mišką. Iš viso tokia talka buvo organizuojama 42 miškų urėdijose.

Anykščių urėdijos kvietimą per nacionalinę miško sodinimo šventę rinktis Pavarių girininkijos Burbiškio miške išgirdo apie šimtas anykštėnų ir svečių. Šiandien miškininkų mokomi ir vadovaujami jie sodino eglaites buvusio drebulyno kirtavietėje. Šventę pradėjęs Anykščių urėdijos urėdas Sigitas Kinderis pasidžiaugė gausiu talkininkų būriu: jaunaisiais šauliais, Anykščių regioninio parko darbuotojais, politikais, pavieniais anykštėnais.

anyk4

ank2

VĮ Utenos miškų urėdijos miškų urėdė Aurelija Jočienė nerimavo, kad išankstinėje registracijoje į renginį buvo užsiregistravę tik keletas moksleivių ir šauliai. Bet artėjant savaitgaliui atsirado nemažai žmonių norinčių prisidėti prie kilnių ir prasmingų darbų. Talkoje Vyžuonose pasodinta virš 5000 eglės ir beržo sodinukų, apsodintas 1,8 ha plotas. Dirbti padėjo ir puiki nuotaika bei geras oras. Po talkos dar ilgokai visi džiaugėsi nuveiktu darbu, vaišinosi šauliška koše ir arbata.

miskas

miskas3

misk

Zarasų urėdas šaulys Rimantas Jurevičius taip pat džiaugėsi sulaukęs į talką Gražutės miške Zarasų krašto šaulių. Molėtų rajone miškasodyje dalyvavo Giedraičių šauliai.

zaras

Visose Utenos apskrityje vykusiose talkose dalyvavo gerokai per šimtą šaulių ir jaunųjų šaulių. Jie ne tik sodino miškus bet ir rūpinosi kad po intensyvaus darbo visi galėtų pasistiprinti- virė šaulišką košę ir arbatą.

You are here Miškasodis 2016