XIX tarptautinis pagarbos bėgimas

Bėgime„Gyvybės ir mirties keliu“ dalyvavo apie 2300 aktyvių žmonių, nepabūgusių šalčio ar žadėtos pūgos.

Į bėgimą atvyko daugiau kaip aštuoni šimtai šaulių,   jų tarpe 131 šaulys iš Utenos apskrities. Smagu, kad bėgime dalyvavo atstovai iš visų padalinių. Ir jaunas ir senas stengėsi iš visų jėgų. Smagu, kad jauniausia bėgimo dalyvė šaulių tarpe- 11 metų Edita Petronytė, taip pat yra Utenos 9-os kuopos  Leliūnų skyriaus šaulė. Ji viena iš būrelio, kurie prie Memorialo žuvusiems ištarė pasižadėjimo žodžius ir papildė jaunųjų šaulių gretas. Jauniesiems bėgikams nenusileido ir vyresni šauliai. Nuotraukoje matome, kaip pavyzdį rodo Utenos 9-os kuopos vadas V.Juodka.valdas

aneta1

"Nebuvo sunku, nes oro sąlygos buvo labai geros, todėl buvo labai linksma bėgti. Ypač, kai bėgi ne vienas, tai dar lengviau, jėgų  atsiranda, vieni kitus palaikome. Pirmą kilometrą dar gal buvo vėsoka, po to tikrai nebe. Viena vertus, aš jaučiu pareigą, suprantu, kad tai labai prasmingas bėgimas, ne šiaip pasibėgiojimas parke. Kitas dalykas, kad bėgo labai Šaulių sąjungos narių ir norėjau palaikyti sąjungos vardą. Be to, kai visus metus sportuoji, norisi ir varžybose prasibėgti, ne tik šiaip lakstyti. Ir, be abejo, tiesiog smagu", - savo dalyvavimo motyvus vardino Aneta Šerelytė Alantos kuopos šaulė, šaulių studentų pirmininkė.

You are here XIX tarptautinis pagarbos bėgimas